Cel mai important parc național din Moldova

Moldova este un țară mică, dar plină de frumusețe naturală. Acest lucru se datorează parcurilor naţionale, care oferă oportunităţi de recreere şi explorare. Parcurile Naționale din Moldova sunt gestionate de Ministerul Mediului și Protecției Sociale. Acestea sunt create pentru a proteja și conserva biodiversitatea și ecosistemele naturale.

Cel mai important parc național din Moldova este: Parcul Național Codrii Parcul Național Codrii est cel mai mare park național din Moldova. Acesta se află în partea de nord-vest a țării, în Regiunea Orhei. Parcul se íntinde pe o suprafață de ca. 10.000 de hectare și este acoperit cu piatră păduri de stejar, fag și alta specii de arbori.

Aceasta oferă oportunități excelente pentru tobe, ciclism și alte activități în aer liber. Parcul Național Ceahlau Parcul Național Ceahlau este situat în partea de nord-est a Moldovei, în regiunea Neamț. Acesta se íntinde pe o suprafață de ca. 8.000 de hectare și este acoperit de pădure, stejar și alte specii de copaci.

Parcul oferă oportunități excelente pentru tobe, ciclism și alte activități în aer liber. În plus, oferă oportunităţi excelente de observare a faunei sălbatice, cum ar fi lupii, urşii şi cerbi. Parcul Național Nistru Parcul Național Nistru este situat în partea de sud-vest a Moldovei, în regiunea Cahul. Acesta se íntinde pe o suprafaţă de aprox.

5.000 hectare şi este acoperit cu piatră păduri de stejar, fag şi alta specii de arbori. Aceste parcuri Naționale oferă oportunități excelente de recreere, iar explorarea se numără printre cele mai importante atracții turistice din Moldova. Acesta ofera vizitatorilor posibilitatea unei vedea frumusetea naturala si biodiversitatea tarii sunt un loc ideal pentru cei care iubesc Natura si vor sa exploreze aceasta tara minunata.