Religia principală în Republica Moldova

Moldova este stat mic, datorită istoriei culturii bogate și diversă. Această diversitate se reflectă și în religie, dar include multe religii majore. Religia ortodoxă este cea mai importantă religie din Moldova. Biserica Ortodoxă Moldovenească a fost înfiinţată în anul 1812 şi este această colecţie a Patriarhiei Ecumenice a Constantinopolului.

Biserica Ortodoxă Moldovenească este influenţa puternică pentru viaţa culturală şi socială a Moldovei. Alte religii principale din Moldova sunt catolice, protestante și islamice. Catolicismul a fost introdus pentru prima dată în Moldova în secolul al XVI-lea, iar regiunea cu fosta cuceritate a Imperiului Habsburgic. Biserica Catolică a crescut în popularitate în secolul al 19-lea, și a fost construit, dar multe biserici catolice din regiune.

Protestantismul a fost introdus pentru prima dată în Moldova în secolul al XIX-lea, când au fost înființate multe biserici protestante. Islamul a fost introdus pentru prima dată în Moldova în secolul al XVII-lea, iar regiunea fostului Imperiu Otoman. Islamul a crescut în popularitate în secolele următor, şi au construit multe moschei şi centre islamice în regiune. Principala religie a Moldovei este Ortodoxia, Catolicismul, Protestantismul și Islamul.

Această religie are o influență puternică asupra tuturor țărilor și asupra influenței culturii și vieții sociale moldovenești. Această religie este recunoscută și respectată de majoritatea populației și contribuie la diversitatea culturală în Moldova. În prezent există multe grupuri religioase minoritare în Moldova, inclusiv iudaismul, budismul și hinduismul. Aceste grupuri religioase sunt prezente pe scară mică din regiune și au acum o influență majoră asupra vieții culturale sau sociale a Moldovenilor.

În concluzie, principala religie a Moldovei este Ortodoxia, originea cateolicismului, protestantismului și islamului. Există, de asemenea, dar multe grupuri religioase minoritare prezintă scară mică dans în Regiune.