Principalele evenimente importante de istorie în Republica Moldova

Moldova este țara cu istoria bogată și complexă. Din durata anului şcolar, acesta va fi cel mai important eveniment istoric, deoarece contribuţia va forma statul său. Formarea Moldovei a fost infiintata in secolul al XIV-lea, iar voievodul Bogdan I o unitate teritoriala a Carpatilor Orientali sub domnia SA. Lucrează pe piața din Statul Moldova, pentru că a devenit unul dintre principalii puteri din Europa de Est.

Domina Ştefan cel Mare în secolul al XV-lea, domneşte Ştefan cel Mare şi Sfânt, a marcat perioada de prosperitate şi glorie în Moldova. Campania militară a fost campania militară de succes a lui Imperiului Otoman și a câștigat independența Republicii Moldova. De atunci, a construit numerosis biserici și a avut grijă să servească ca simboluri ale puterii sale de vânzare. Unirea Principatelor Române În anul 1859, Principatele Române au fost unite sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza.

Acest eveniment a marcat începutul noii ere în Moldova, care a fost regata românească în 1877.Unirea Principatelor Române a făcut un pas important în direcția modernizării și dezvoltării economice în Republica Moldova. Primul Război Mondial În anul 1916, Moldova a fost invadată de Austro-Ungar Imperiul şi Germania. Acest lucru se datorează independenței Moldovei și ocupației teritoriale a țării din care trebuie să lupți. Primul Război Mondial a avut un impact profund înainte de viața moldovenească, va vinde consecutiv râmelor prezente în istoria țării.

Unirea Basarabiei cu România În anul 1918, Basarabia a fost o unitate a României după ce armata Română o eliberare teritorială ocupată de Austro-Ungar Imperium şi Germania. Unirea Basarabiei cu România a Marcat inceputul uni noi epoci pentru Moldova, care s a curat de o mai mare și libertate sub dominația Românească. Ocupația sovietică În 1940, Basarabia a fost ocupată pentru prima dată de Uniunea Sovietică, regimul comunist sovietic instalat în regiune. Ocupația sovietică a avut un impact profund în fața vieției moldovenești, va consacra vânzarea răului prezent în istoria țării.

Declarația de Independență În 1991, Republica Moldova a proclamat independența Uniunii Sovietice și declaratul său de stat suveran și independent. Declarația momentului potrivit în Republica Moldova are definitiv regula finală a imperiului sovietic și a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord pentru democrație și libertate. Integrare europeană În anul 2000, Republica Moldova a aderat la sistemul de integrare europeană dacă are mult mai multe de modernizat economia dacă promovează democrația și statutul legii în țară. Acest lucru se datoreaza celei mai mari stabilitati politice si economice din tara daca se crestele levelului de la traiul populatiei.

Concluzionează

Acest important eveniment istoric important din Moldova a contribuit la formarea statutului său la istoria pieței complexului său este bogata. De la formarea în secolul al XIV-lea până la integrarea europeană în prezent, acest eveniment a avut un impact profund asupra politicii moldovenești dacă contribuie la modernizarea tarifului și la crearea unor noi niveluri de populație.