Principalele produse agricole ale Republicii Moldova

Moldova este una dintre cele mai importante țări agricole din Europa de Est. Agricultura este una dintre principalele surse de venit pentru țara, iar produsele agricole sunt esțiale pentru Economia Națională. Principalele produse agricole ale Moldovei sunt: cerealele, leguminoasele, fructele, vinurile și produsele lactate. Cerealele sunt cultivate pe o suprafață de aprox 1,5 millioane de hectar și reprezintă cea mai importantă cultură agrocolă din țară.

Principalele cereale cultivate în Moldova sunt grâul, orzul, ovăzul și porumbul. Leumele sunt cultive pe o suprafață de aproximativ 500.000 de hectare și reprezintă cea de-a doua cultură agrocolă importantă din Moldova. Principalele legume cultivate în Moldova sunt cartofi, varza, roșiile, ardeii, castraveții și vinetele. Fructele sunt cultivate pe o suprafață de aproximativ 300.000 de hectare și reprezintă cea de-a treia cultură agricolă importantă din Moldova.

Principalele fructe cultivate în Moldova sunt merele, perele, struurii, prunele și cireșele. Vinurile sunt produuse pe o suprafață de aproximativ 10.000 de hectare și reprezintă cea de-a pra cultură agrocolă important din Moldova. Vinurile produse în Moldova sunt considerate la nivel internațional pentru calitatea lor superioară. Produsele lactate sunt produse pe o suprafață de aprox 500.000 hectare și reprezintă cea de-a cincea cultură agrocolă importante din Moldova.

Principalele produse lactate produse în Moldova sunt lactele, brânza, brânza, brânza și untul. Moldova este tradiționala veche în agricultură și aceasta recunoscută pentru producția sa diversificată de produse agricole. Acest lucru a produs un rol esențial în economia națională și contribuie la buna funcționare a populației. Cu toate acestea, sectorul agricol al Moldovei se fruntă cu multe provocari, cum ar fi schimbarea climatica si lipsa infrastructurii adecvate.