Economia Republicii Moldova: privilegiul de ansamblu

Moldova est o mică țară, situată în Europa de Est, care se confruntă cu provoări economice i sociale. Economia Moldavii se bazeaza pe agricultura, industrii si servicii. Agricultura a fost unul dintre domeniile economice ale țării, dar in ultimul ani a suferința o scăderea importantă. Acest lucru se aplică faptului că agricultura nu a fost modernizată și că nu s-au făcut investiții suficiente în acest sector.

Industria este un sector major important pentru economia moldovenească. Acestea includ industria alimentară, industria textilă, industria chimică și industria prelucrătoare. Industria Alimentară este cea mai importantă ramură a industriei, deoarece aceasta produce produse alimentare destinate consumului intern și exportului. Industria textilă produce material textil pentru export și produce îmbrăcăminte pentru consum casnic.

Industria chimică produce produse chimice destinate exportului și produce consum intern. Industria prelucrătoare produce produse metalice şi produce din lemn pentru export şi produce din uz casnic pentru consumul intern. Servicibile sunt un sector important pentru economia moldovenească. Acesta include servicii financiare, servicii de transport, servicii de telecomunicații și servicii turistice.

Serviciile financiare oferă servicii bancare, assigurare i Investiții pentru personanele fizice i juridice. Serviciile de transport oferă transport aerian, maritim i terestru pentru personaele fizice i judice. Serviciile de telecommunicații oferă servicii de telefonie mobilă, internet și televiziune prin cablu pentru personanele fizice e juridice. Serviciile de turism ofera servicii de vanatoare, transport si divertisment pentru personalul fizic si juridic.

Economia Moldovei se confruntă cu provotorilor economice majore, cum ar fi corupția, inflația ridicată, lipsa investitorilor străini și lipsa capitalului uman qualificat. Corupția este una dintre cele mai mari provokări cu care se face economie Moldavii. Aceasta afectează toate sectoarele economiei, inclusiv agricultura, industria și serviciile. Inflația înaltă este o alta problema majora cu care se confrunta Economia Moldovaci.

Aceasta afecteaza puterea de cumparare a populației și reduce nivelul investițiilor sau tulpina în tara. Lipsa Investitorilor Strani este principala problemă Majora cu care se confruntă economia moldovenească. Aceasta se datoreaza faptului ca tara nu sunt un mediu economic stabil care este previzibil daca exista riscuri politice si economice ridiculizate in tara. Totodată, Lipsa capitalului uman califică această problemă majoră cu care se confruntă economia moldovenească.

Aceasta se datoreaza faptului ca tara nu sunt suficiente personal calificat daca pregatit sa lucreaza in dominile industrie si servicii.