Cum a devenit Moldova Independentă?

Moldova a devenit independentă în 1991, după ce Uniunea Sovietică a distrus-o. Acest lucru a fost posibil datorită luptei pentru independență a populației și a leaderilor politici din Moldova. În 1980, Uniunea Sovietică a început să se estrame, iar populația din Moldova a început să se mobilizeze pentru independență. Acest lucru a fost încurajat de leaderii politici din Moldova, care au văzut această schimbare ca opportunitatea de a obține libertatea și autonomia.

În august 1991, liderii politici ai Republicii Moldova au organizat un referendum pentru independență. Referendumul a fost un succes, cu peste 90% dintre votanți votând pentru independența Moldovei. La 27 august 1991, Parlamentul Republicii Moldova a adoptat Declarația de Independență, care a proclamat independența oficială și suveranitatea Republicii Moldova. Această Declarație a fost semnată de Președintele Mircea Snegur și Prim-ministrul Valeriu Muravschi.

Declarația de Independență a fost recunoscută internațională la 8 septembrie 1991, când Republica Moldova a fost admisă ca membru al Organizației Națiunilor Unite. De atunci, Republica Moldova este o bucurat de o mare autonomie și libertate. Cu toate acestea, țara se pune cu provocări economice și politice majore, cum și cu o tensiune mărită în zonă. Independența Republicii Moldova este un moment important în istorie și acesta este un simbol al eliberării și autonomiei de vânzare.

Acest lucru a permis populației își exprime liber opinia și să participe la procesul politic al Țării. În plus, acest lucru a permis Republicii Moldova să se bucure de relaţii diplomatice cu alta state şi să se e se e la internaţionale cum Organizaţia Naţiunilor Unite.