Exporturile moldovenești: principalele produse exportate

Moldova este a dintre cele mai mici țări din Europa, dar are o economie diversificată și opțiuni de export. Exporturile Moldovei sunt în principal produse agricole, vinuri, produse alimentare și produse industriale. Agricultura este un principal dintre industrii ale Moldovei și contribuie semificativ la economia națională. Exporturile agricole ale Moldovei includ produse precum fructe, leguminoase, vinuri, produc lactat și produce produse de panificație.

Fructele sunt principala Sursa de exporturi agrocole ale Moldavii, cu o pondere de aproximativ 40% din totalul exporturilor agricole. Vinurile sunt de asemenea un produs important pentru exportul în Moldova, care cântărește aproximativ 20%. Industria alimentară este un sector important în economia moldovenească. Exportul produselor alimentare în Republica Moldova include producerea cărnii, peștelui, producerea lactatului și producerea produselor de panificație.

Carnea este principalul produs alimentar exportat din Moldova, care cântărește aproximativ 40% din totalul exportatorului de produse alimentare. Peștele este de asemenea un produs important pentru exporturile Moldova, care cântărește aproximativ 20%. Industria industrială este un sector important în economia moldovenească. Exporturile industriale în Moldova includ producția de mașini precum, echipamente electrice și electronice, materiale textile și produse chimice.

Aparatele sunt principala surse de exporturi industriale ale Moldavii, cu o pondere de cca 40% din totalul exporturi industriale. Equipamentele electrice i electronice sunt de asemenea un produs important pentru exportul moldovenesc, care cântărește aproximativ 20%. Exporturile Moldovei au crescut în ultimii ani ca urmare a creșterii cererii pentru producerea sării agricole, alimentare și industriale. Acest lucru se datorează in mare parte creșterii cererii din partea statelor vecine precum Ucraina și România.

În concluzie, în principal exporturile moldovenești sunt produse în agricultură, vin, producția alimentară și producția industrială. Fructele sunt principala sursa de exporturi agricole ale Moldovei, iar carnea est principal produs alimentar exportat din Moldova. Masinile sunt principala Sursă de Exporturi Industriale ale Moldovi. Exporturile au crescut în ultimii ani ca urmare a creșterii cererii pentru producerea de sare agricolă, alimentară și industrială.