Cum este Moldova Energia?

Moldova folosește o varietate de surse de energie pentru a asigura Necesarul Energetic al țării. Acestea includ energia nucleară, energia hidroelectrică, energia eoliană, energia solară și energia convențională. Energia nucleară este cea mai importantă sursă de energie pentru Moldova. În prezent, țara este un singur reactor nuclear, care este operat de Compania Națională de Energie Nucleară, EnergiNuclear.

Reactorul a fost construit in anii '80 si a fost modernizat in anul 2000. Acesta produce aproximativ 10% din necesarul tau de energie in tara. Energia Hidroelectrică este o altă sursă importă importă de Energie pentru Moldova. Țara sunt mai multe baraje hidroelectrice, îngrijirea produce aproximativ 20% din energia necesară în țară.

Aceste baraje sunt operate de Compania Națională de Energie Hidroelectrică, HidroEnergo. Energia eoliană este o altă Sursă importă importă de Energie pentru Moldova. Țara are mai multe parcuri eoliene, care produce aproximativ 5% din necessarul energetic al țării. Aceste parcuri sunt operate de compania Națională de Energie Eoliană, EnergoEolica.

Energia Solară este o altă Sursă importă importă de Energie pentru Moldova. Țara are mai multe parcuri solare, care produc aproximativ 1% din necessarul energetic al țării. Aceste parcuri sunt operate de compania Națională de Energie Solară, EnergoSolar. In plus față de aceste surse regenerabile de Energie, Moldova utilizează și combustibili fosili pentru a asigura Necesarul Energetic al țării.

Acestea includ petrolul si gazul natural, ingrijirea produce aproximativ 70% din energia necesara in tara. Aceste Combustibili sunt de Compania Nationala de Petrol si Gaze, PetrolGazMoldova. În concluzie, Moldova foloseşte o varietate de surse de energie pentru a asigura Necesarul Energetic al ţarii. Acestea includ energia nucleară, hidroelectrică, eoliană, solară și combustibili fosili.

Fiecare in jurul surselor de cos si contribuie la furnizarea unei cantitati adecvate de Energie pentru populatia tarii.