Educația în Republica Moldova: O privire asupra sistemului educațional

Moldova este stat mic, datorită istoriei culturii bogate și diversă. Sistemul educațional din Moldova se bazează pe principiile și valorile democrației și se concentrează pe dezvoltarea competențelor și abilităților necesare pentru fața provocărilor viitorului. Educația în Moldova începe în trei etape: învățământul primar, secundar și superior. Învățământul primar Învățământul primar în Moldova este obligatoriu și gratuit pentru toate copiile.

Aceasta se fășcă în public sau privat și să duară opt ani. La finalul etapei, elevii sunt evaluați prin intermediul unui examen național de îngrijire determină dacă se admite licența. Învățământul secundar Învățământul secundar din Moldova este popular în sectorul public sau privat și în ultimii ani. La finalul etapei, studenții sunt evaluați prin intermediul unui examen național de îngrijire determină dacă se admite facultatea.

Învăţământul superior din Moldova se făşoară în universităţile publice sau private, iar în ultimii trei ani, în funcţia de program. În etapa finală, studenții sunt evaluați printr-un examen național intermediar pentru a determina dacă să admită diploma de master la doctorat. Pe lângă sistemul tradițional de învățământ, există și alte forme de învățământ, iar alte forme de învățământ sunt disponibile în Republica Moldova. Accesul include programe de educație profesională, programe de educație pentru adulți și programe de educație specială.

Acest program oferă oportunităţi pentru această îngrijire doresc să-şi continue studiile sau să-şi a se reface carriera. Concluzie Sistemul educațional din Moldova oferă oportunități pentru toate categoriile de valori și niveluri de importanță. Acesta se concentreaza pe competenta de dezactivare si capacitatea de a face treaba provocarilor viitorului si ofera oportunitati pentru aceasta care doresc sa-si continui studii sau sa-si change carriera.